Få de bedste ud af din dykning

Dykning er en fantastisk sport, som mange mennesker nyder at bruge tid på. Man kommer helt tæt på naturen, og får oplevelser for livet. Dog er dykning hverken en let, eller billig sportsgren. Det er derfor vigtigt, at man får det absolut bedste ud af sporten.

Dykning – en særlig sportsgren

Der er måske nogle mennesker, der ikke vil betragte dykning som en traditionel sportsgren. Det kan man dog sagtens argumentere for, at det er. Selvom sporten ikke foregår med mange kilometer i timen, er det stadig en prøvelse af kroppen, og en sand bedrift at dykke. I og med at dykning foregår i vand, er det også en sportsgren, man skal tage seriøst. Det er også derfor, at man skal have sig et certifikat, før man kan begynde at dykke for sig selv. Derudover er det også meget vigtigt, at man har det helt rette udstyr. Når alt dette er på plads, er dykning dog en fantastisk sport. Og den kan bestemt også være meget prøvende på kroppen. Det er derfor meget vigtigt, at man opfører sig derefter. For at få de optimale ud af sin dykning, skal man altså også tage sig af sin krop, som en traditionel sportsudøver.

Restitution efter dykning

Én af de ting der er særligt vigtigt ved at dykke, er at restituere ordentligt. Dykning kan, afhængigt af tiden og dybden, have en effekt på kroppen efter man er kommet op. Dette kan for eksempel være velkendte trykfaldssyge, der ofte skal behandles i et trykkammer, som oftest får man dog ikke helt så store bivirkninger i kroppen efter en dykning. Mange oplever dog ondt i hovedet og ømme led. Disse gener som resultat af dykning kan man sagtens tage sig af derhjemme. Din krop vil absolut gavne af restitution. Dette kan fx gøres med en maskine til lymfedrænage, som man kan få til hjemmebrug. Denne blide kropsmassage dræner lymfeknuderne, og har mange gavnlige effekter, også til mennesker der ikke dyrker sport. Derudover er en massage fra en maskine i længden meget billigere end jævnlige ture til massageklinikken. Det er altså en investering værd, hvis du dyrker sport på et højt niveau. Det er vigtigt, at du er fuldt restitueret, før du dykker igen. Netop derfor kan det være rigtig gavnligt, at fremskynde processen.

Sport over land

Udover at fokusere på restitutionen imellem dykninger, er det også vigtigt at holde sin krop frisk og i form til dykning. På denne måde kan man både holde længere under vandet, og samtidigt få færre bivirkninger i kroppen bagefter, og en kortere restitueringsprocess. En stor fordel ved en god kondi er, at evnen til at optage og omsætte ilt også forbedres. Dette er en meget vigtig egenskab når man dykker. Det kan derfor stærkt anbefales, at man også dyrker sport over land – gerne en sport, som man kan dyrke året rundt, også i vintersæsonen. Et godt bud ville være badminton – denne sport er god for konditionen, og den slider minimalt på kroppen. På denne måde undgår du at få skader, der kan hindre dig i at dykke.

Ønsker du flere råd i forbindelse gode produkter til restitution og generel idrætsudøvelse, så læs endelig mere på fitness-eksperten.dk.